Kundnumret som är kopplat till ditt användarnamn har stängts och dess användning har nekats. Om du har frågor, vänligen kontakta administratören på ditt företag eller [email protected].

Etra Oy

Etra är ett finskt företag, som är specialiserad inom teknisk försäljning. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av industriprodukter och olika tjänster för våra kunder. 

Vårt mål är att vara en pålitlig partner, som erbjuder produkter för industriella behov, olika tjänster och samarbete inom produktutveckling med kunder och leverantörer. För oss är det viktigt att skapa och upprätthålla pålitlighet. Ytterligare ämnar vi att utveckla effektiva inköpsprocesser genom att erbjuda ett omfattande utbud av produkter, leveranser och tjänster, allt från ett och samma ställe. 

Partnerskap betyder för oss på Etra att utveckla verksamheter och processer genom samarbete för att uppnå delad framgång.

Företagets historia

Etra grundades år 2007 då Teollisuus Etola (Etolas industriavdelning), TKA Group, Pohjolan Tekniikka och flertal lokala aktörer och bolag gick samman. Namnet ETRA Oy valdes som namnet på det nya konceptet. Slagordet för det nya bolaget "ETRA, Your Industrial Partner" blev etablerat. Våra lokala affärer kallas för ETRA Megacenters för att understrycka vårt omfattande sortiment av såväl produkter som tjänster. 

Etola-bolagets grundare, Johan August Etholén, arbetade som försäljningschef för gummifabriken Savio på 1930-talet. Då gummiföretaget Nokia köpte upp Savios fabrik, fick hela personalen avgå. Ekonomin låg för tillfället i en svacka och det fanns snålt med arbetsplatser. Etholén hade 6 barn att ta hand om och han hade trots allt samlat ihop en liten mängd egendom ifall läget skulle bli skarpt. Med den summan köpte han upp tre gummiaffärer år 1932. 

En av affärerna var belägen i Åbo och två i Helsingfors. En av affärerna i Helsingfors, närmare sagt affären på Stora Robertsgatan, är än idag öppen. Något år senare utvecklades verksamheten ytterligare och Johan August Etholén påbörjade produktionen av gummiprodukter på Alexandersgatan i Helsingfors centrum. Sortimentet bestod av enkla gummiprodukter, exempelvis gummihandskar. 

Från dessa förutsättningar har Etola-bolagen växt fram och idag sysselsätter vi upptill 1550 personer, varav ca. 70 arbetar inom Etola-affärerna.

Vår mission

Vår mission är att öka värdet på våra kunders företag, genom att leverera och tillverka tekniska produkter, produktionstjänster och servicekoncept av bästa möjliga kvalité. Vi tror att när dessa aspekter uppfylls, kan våra kunder fokusera fullständigt på att utveckla sin kärnverksamhet inom respektive affärsverksamhet. Vi arbetar både nationellt och internationellt samt betjänar lokalt.

Våra värdegrunder

Pålitlighet - Att vara ärlig, både för oss själva och andra, är en hörnsten för vår verksamhet.

Hög kvalité - Vad än vi på Etra gör, gör vi så väl vi kan. Våra produkter och tjänster är av yttersta kvalité.

Service - Vi på Etra är genuint intresserade av hur våra kunder mår. Därför strävar vi att betjäna våra kunder på bästa möjliga sätt och vi är färdiga att anpassa oss för att hitta det optimala sättet.

Hållbar utveckling - Vi på Etra strävar efter att konstant utveckla vår verksamhet mot hållbar utveckling.

Vår vision

Vi på Etra vill erbjuda ett brett sortiment och flera olika tjänster för våra kunder, som ökar värdet på våra kunders verksamhet. Kunderna ska få bästa möjliga betjäning när de samarbetar med oss.